مدرسه اهل بیت علیهم‌السلاملطفاً خودتان را به طور کامل معرفی فرمائید.

 استادعدالتیان: بسم الله الرحمن الرحیم من مهدی عدالتیانمتولد ۱۳۴۳ در مشهد هستم و بعد از اینکه دیپلم تجربی گرفتم، در سال ۱۳۶۴ وارد مدرسه‌ی حاج آقای موسوی نژاد شدم و درس‌های مقدماتی و مختصری از فقه تا لمعه را آن جا خواندم. رسائل را با آیت‌الله شیخ مهدی مروارید، مکاسب را با آیت‌الله مرتضوی و کفایه را با آیت‌الله رضازاده گذراندم و درس خارج هم حدود ۱۲ سال، درس آیت‌الله فلسفی می رفتیم.

از همان صرف و نحو تدریس را شروع کردم تا کفایه و اکنون رسائل را در مدرسه آیت الله خوئی تدریس می کنم. مؤسسه ی فرهنگی را هم در حدود ۱۲ سال قبل تأسیس کردم که بیشتر در مسیر جذب جوانان است. به مناسبت این کارهای فرهنگی، کتاب های مختلفی را نوشتم که تا کنون ۱۳ کتاب از بنده به چاپ رسیده است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلامچگونه شد که وارد حوزه شدید؟

استادعدالتیان: وقتی سال سوم دبیرستان بودم یکی از معلم های بنده، انشایی داد با این موضوع که «در آینده می‌خواهید چه کاره شوید؟» من این را جدی گرفتم و واقعاً حقیقی جواب دادم و تحقیق و بررسی کردم و همان انشاء را واقعی نوشتم که: «من وقتی فکر می‌کنم می‌بینم بنده‌ی خدا هستم و هر چه دارم از اوست و این ها همه نعمات خداست، حال که می خواهم شکر این نعمات را بجا آورم، تصمیم دارم که به بندگان خدا خدمتی بکنم. وقتی که به بندگان خدا مراجعه می‌کنم می‌بینم نیازهای مختلفی دارند مانند خیاط و نانوا و پزشک. خواسته های مردم را اولویت بندی کردم و دیدم که بالاترین نیاز، مسائل فرهنگی است و در مسائل فرهنگی هم بهترین جایی که می تواند پاسخ نیازها را بدهد حوزه‌ی عملیه است.» بنابراین من تصمیم گرفتم وارد حوزه‌ی علمیه شوم و آماده بشوم برای خدمت معنوی و فرهنگی به بندگان خدا. این انشاء را من آنجا خواندم و روی همین موضوع هم فکر کردم از زمانی که آخرین امتحان مقطع دیپلم را دادم، مستقیم آمدم مدرسه ی حاج آقای موسوی نژاد و در آن سال کنکور هم شرکت نکردم ولی بعدها به مناسبتی در کنکور شرکت کردم.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:کدام یک از اساتید بیشتر در زندگی شما تأثیر داشتند؟

 – استاد عدالتیان: اساتید متعدد اما در ابتدا حاج آقای موسوی نژاد که اولین استاد ما بودند و تأثیر بسیاری در تثبیت موقعیت من در حوزه و انگیزه دادن به من داشتند. در بخش های فقه و اصول و اخلاق، بیشترین تأثیر را آیه الله فلسفی داشتند که ما علاوه بر شرکت در درس، ارتباط خصوصی با ایشان داشتیم و بیشتر از محضرشان استفاده می کردیم. در مباحث تفسیر و فلسفه و درس کلام آیت الله سیدان که با ایشان هم بیش از ۲۰ سال است ارتباط دارم که تأثیر زیادی بر من داشتند و در مباحث اخلاقی هم سال ها خدمت ایشان تلمذ نمودم.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:به کدام حوزه از مباحث علوم اسلامی علاقه مندید؟ چرا؟

– استاد عدالتیان:من بیشتر روی تفسیر کار کردم، البته اصول را هم کنار نگذاشتم و مسائل اعتقادی را هم که حدود بیست سال است تدریس می کنم و تألیفاتی هم در این زمینه داشته ام، ولی بیشترین علاقه ام به تفسیر است. چون قرآن جامعیت داردائمه و امیرالمؤمنیندر نهج‌البلاغه نیز توصیه های زیادی دارند که قرآن را بخوانید و بفهمید و عمل کنید. البته قرآنی که با بیان و تفسیر ائمه باشد، در واقع عمل به حدیث ثقلین است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:شما تألیفاتی زیادی هم داشته اید، می شود آنها را نام ببرید؟

– استاد عدالتیان: اولین کتابی که نوشتم در رابطه با امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) بود، در قالب داستان به شبهاتی که برای جوانان مطرح می شود پرداختم، تحت عنوان«گفتگویی که به عشق انجامید»؛ کتاب دیگر درباره ی حجاب است با نام «نامه ای به خواهرم»که به چاپ ۵۹ رسید؛ کتاب دیگری است درباره ی امام مجتبی (علیه السلام) با نام«حُسن بی پایان»؛ و کتابی در رابطه با عزاداری امام حسین (علیه السلام) و شبهات آن تحت عنوان«چرا عزاداری؟»؛ و کتابی در بحث امامت که با همکاری حاج آقای استادی نوشتم با نام«امامت در آینه کتاب و سنت»که کتاب درسی مدرسه‎ی حاج آقای موسوی نژاد است؛ کتاب دیگری نیز هست با نام«ده عامل خوشبختی»که کتابی اخلاقی است؛ کتاب دیگر کتاب«الفبای حکمت»است که در آن روایات کوتاهی به ترتیب حروف الفباست و برای ائمه جماعات در صحبت‎های بین دو نماز می تواند مفید باشد و…

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:کدام تألیف یا تألیفاتتان را بیشتر دوست دارید یا کدام را مفیدتر می دانید؟

– استاد عدالتیان:چون این‎ها در موضوعات مختلف است نمی شود یکی را انتخاب کرد. مثلاً در مباحث اخلاقی کتاب«ده عامل خوشبختی»بهتر است، ولی از نظر اعتقادی، کتاب«شمیم خرد»که اختلافات بین شیعه و سنی را مطرح می کند، خیلی مورد نیاز مبلغین در مناطق مشترک با اهل سنت است و کتاب نامه ای به خواهرم نیز که درباره حجاب و مسأله‎ای اجتماعی است خیلی مورد استقبال واقع شده است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:آیا کتاب جدیدی نیز در دست تألیف دارید؟

– استاد عدالتیان:بله چند کتاب را هم زمان در دست تألیف دارم، اما کتابی که آن را دوست دارم و ان شاء الله اگر تکمیل شود کتاب خوبی است، کتابی است درباره ی آداب. کتاب‎هایی که بزرگان ما در مورد آداب نوشته اند، مانندحلیه المتقین یا سراج الشیعه گاهی مطالب سنگینی برای عموم دارد که سؤال برانگیز می شود. من در فکر هستم که ان شاء الله کتابی بنویسم درباره ی آداب با نام خود بزرگان، روی جلد کتاب، مانند علامه مجلسی، علامه مامقانی، محدث قمی، شیخ بهایی و همه ی مطالب مشترکی که این کتاب ها دارد با نثر امروزی بنویسیم؛ به طوری که بحث سنگین بودن از بین برود و یاد این بزرگان هم زنده شود ان شاء الله .

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:شما علاوه بر تألیف منبر هم می روید، چگونه شد که به منبر روی آوردید و برای طلابی که می خواهند به این حوزه وارد شوند چه توصیه ای دارید؟

– استاد عدالتیان:شروع منبر همان روشی بود که در مدرسه حاج آقای موسوی نژاد بود و الحمد لله در مدرسه ی اهل البیت هم دائر است و آن صحبت های بین دو نماز است. کم کم در بعضی از مجالس قبل از سخنران اصلی صحبت می کردم و به تدریج وارد منبر شدم و توصیه‎ام این است که اولاً دوستان عجله نکنند. درس ها را خوب بخوانند، مخصوصاً ادبیات و دروس مقدمات و فقه و اصول را؛ چون خوب خواندن این درسها برای تبلیغ هم بسیار مفید است و بعد سعی کنند با گذراندن دوره های فن خطابه و استفاده از تجربیات دیگران، حساب شده وارد منبر و تبلیغ شوند.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:در زمینه‎ی دیگری که شما در آن فعالیت دارید، مشاوره است، چگونه شد که وارد این حوزه شدید و در چه زمینه هایی مشاوره می دهید؟

– استاد عدالتیان:مشاوره های من بیشتر از همه در حرم مطهر، مشاوره‎ی خانواده است و بحث‎هایروحی و روانی مانند ترس و استرس و … در مشاوره های بنده زیاد است. الان بصورت رسمی در مؤسسه‎ی راه روشن و حرم مطهر، مشغول مشاوره هستم. بعد از تأسیس مؤسسه راه روشن، کلاس های مختلفی در آن برگزار می کردیم. کم کم مطالعات زیادی در این زمینه انجام دادم و مراجعات مردم هم به من زیاد شد و کم کم وارد این زمینه شدم.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:به کدام یک از این حوزه ها (تألیف، منبر و مشاوره) بیشتر علاقه دارید؟چرا؟

– استاد عدالتیان:علاقه ی بیشتر من در تألیف است. چون احساس می کنم ماندنی‎تر و عام المنفعه‎تر است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:ضرورت اصلی این برهه از زمان را که همه اوضاع به هم ریخته و انشاء الله ظهور آقا امام زمان (عج) نزدیک است، چه می دانید؟

– استاد عدالتیان:مهمترین نیاز آگاهی و آگاهی بخشی است. هر چه ما بتوانیم علوم اهل بیت (علیهم السلام) را بیشتر فرا بگیریم و قرآن و عترت را بیشتر در زندگی مردم وارد کنیم سلامت جامعه بیشتر تضمین می شود؛ لذا مهمترین نیاز، آشنایی با این معارف و نشر آنها است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:مدرسه اهل البیت و طلاب آن را چگونه میبینید؟

– استاد عدالتیان: بحمدالله مدرسه‎ی اهل البیت، با مدیریت و جدیت حاج آقای کنعانی و پیگیری های دلسوزانه و پدرانه‎ی ایشان در بخش‎های مختلف فعال شده و همچنین با انگیزه‎ی طلبه‎های این مدرسه، بسیار مدرسه‎ی موفقی است و شخصاً چون این مدرسه را موفق می‎دانم و آن را دوست دارم، فرزندم نیز همین جا تحصیل کرد و فارغ التحصیل شد و غالباً در مشورت‎هایی که با من در این زمینه می‎شود این مدرسه را معرفی می‎کنم که الحمدلله ارزش‎ها در این مدرسه موجود است و بعد از مدرسه‌ی حاج آقای موسوی نژاد که مؤسس این روش تربیتی بودند، این مدرسه از موفق‌ترین مدارس است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام: چه توصیه ای به طلاب دارید؟ رمز موفقیت یک طلبه را چه میدانید؟

– استاد عدالتیان:من رمز موفقیت را در ۳ کلمه خلاصه کرده ام: تقوا، تلاش، توسل. تقوا شرط اساسی است. تلاش در جهت یاد گرفتن و عمل کردن و نشر دادن و توسل به ائمه علیهم السلام هم عامل استمرار موفقیت است.

مدرسه پیام اهل بیت علیهم‌السلام:اگر صحبت دیگری دارید بفرمائید:

– استاد عدالتیان:عرض دیگری ندارم. ان شاء الله موفق باشید. خدانگهدار.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *