موضوع: الگو پذيري از حضرت زهرا (سلام الله عليها) مشمول مرور زمان نمي شود.

استاد عدالتیان، آیا می توانیم سیره زندگی حضرت زهرا را در زمان اکنون که زمان علم و پیشرفت و تکنولوژی است، الگوی کامل تربیت دینی خود قرار دهیم ؟

حضرت زهرا علیها سلام، الگوي كامل و اثرگذار تربيت ديني است كه تبيين شخصيت، انديشه و زندگاني اين بانوي بزرگوار ضروري است . با وجود پربرکت آن حضرت، نقش ، اهميت و جايگاه والاي زن در اسلام بر همه ثابت شد چون ايشان هميشه مورد احترام پيامبر صلی الله علیه و آله و امام علي علیه السلام بود. هرچند عمر ظاهري دخت نبي كوتاه بود اما پيام ها ، عبرت ها و درس هاي زندگي آن حضرت تا قيامت مشعل فروزان و هدايتگر انسان هاي طالب كمال و رهجويان طريق معنوي و عرفان است. بعضي افراد تصور مي كنند الگوبرداري از زندگي ائمه علیهم السلام ، تنها در زمان گذشته بوده است و با تغييرات امروزي ديگر نمي توان از آنها پيروي و الگوبرداري كرد. براي الگوبرداري به دو نكته مهم ، ارزش ها و امكانات نياز داريم . ارزشها هميشه ثابت هستند مانند راستگويي كه همواره يك ارزش است و در هر زماني باقي مي ماند و تغيير نخواهد كرد . اما امكانات تغيير مي كنند. وقتي صحبت از الگو مي شود ، الگو در ارزش هاست و ارزش ها نيز تغییر         نمي كنند و زمان ، تأثيري در ارزش ها ندارد و به راحتي مي توان ارزش ها را در خصوص امكانات امروزي به كار برد.

استاد، از ویژگیهای منحصر به فرد حضرت زهرا علیها سلام بفرمایین؟

از ويژگي هاي منحصر به فرد بانوي دو عالم مي توان به همسرداري ، تربيت صحيح فرزندان و ايثار و صبر ایشان اشاره داشت. زنان ما بايد براي تربيت و تعالي نسل جوان بر اساس سفارش هاي اين مكتب و توصيه هاي حضرت فاطمه زهرا علیها سلام عمل كنند. اگر زندگي سياسي، اجتماعي و ابعاد ناشناخته زندگي اين بانوي بزرگ در خانه براي زنان معرفي و تبليغ شود ، هيچ زني براي زندگي به الگو برداري از زنان غرب نياز پيدا نمي كند.

استاد، حضرت فاطمه علیها سلام در جايگاه دختربودن چه نقشی داشتند ؟

آن حضرت رابطه صميمي با پدرشان داشتند و به پدرشان احترام مي گذاشتند و از علم و تجربياتش استفاده مي كرد.

كمك به پدر ، ارتباط دختر با پدر هريك الگويي براي ماست تا بتوانيم رابطه نيكويي با والدين خود داشته باشيم.

استاد عدالتیان، حضرت زهرا علیها سلام را از بعد وجودي همسر توصیف بفرمایین؟

بزرگترين موفقيت و ارزش زن ، به دست آوردن خوشنودي همسر است.

حضرت علي علیه السلام فرمودند: «جهاد زن، خوب شوهرداري كردن است.» زن بايد تمام سعي و تلاش خود را به كار گيرد تا دراين جهاد پيروز باشد و بتواند خانه را محل آرامش مرد خود قرار دهد. شوهرداري حضرت زهرا علیها سلام، بهترين الگو براي زنان مسلمان است . رفتار حضرت با شوهرش در عالي ترين مرحله صفا و مهرباني بود ، نه تنها هرگز خاطر شوهر را

نمي رنجاند ، بلكه ياوري مهربان براي او بود. نوع برخورد كلامي و حرمت به همسر و توقعات به جا و مناسب ، از ديگر صفات آن حضرت است. حضرت زهرا علیها سلام مي فرمايد : « من حيا مي كنم از خداوند كه از همسرم چيزي طلب كنم كه در توان او نباشد.»

اما متاسفانه امروزه يكي از اسباب تلخي هاي زندگي توقعات نابجا از همسر است. اگر همسران به اين بانو به عنوان الگو نگاه كنند، زندگي آرامي خواهند داشت. زن و شوهر بايد طوري با هم رفتار كنند تا بتوانند فضاي معنوي خانواده را ارتقا دهند. وقتي پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله از امام علي علیه السلام پرسيد: زهرا چگونه همسري است ؟

فرمود : فاطمه ياوري خوب براي من در بندگي خداست.

استاد عدالتیان، روح مادرانه ی مادر چه تأثیری در تربیت فرزندان دارد؟

بازي از نيازهاي طبيعي كودك است و موجب شادي روح و روان او مي شود. حضرت زهرا علیها سلام به اين نكات ظريف توجه داشته و زماني را براي بازي با فرزندانش اختصاص مي داد.

وي از همان آغاز كودكي ، عبادت خداي تعالي را در روح و روان فرزندانش تثبيت مي كرد. به آنها علم مي آموخت و آنها را براي كسب معارف و تشويق در فراگيري ، آماده مي كرد. برخورد گرم و صميمي سبب مي شود فرزندان عاشق محيط خانواده باشند و از خطرات بيرون از منزل حفظ شوند.

آن حضرت براي آرام كردن فرزندانش در سنين طفوليت از شعرهاي آموزنده استفاده مي كردند و وقتي به سن كودكي رسيدند ، باز هم سخناني مي گفتند كه به رشد معنوي آنها كمك كند .

اين درس بزرگي به والدين است كه ارزش هاي ايماني را در قالب داستاني آموزش دهند.

باتشکر از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *